Fundația Alexandrion transmite cele mai bune urări tuturor candidaților pentru funcția de Mitropolit al New York-ului și al întregii Americi de Nord

Lumea creștină trece printr-un moment foarte important care îi va influența semnificativ viitorul.

Ieri, 13 ianuarie, sute de clerici și laici din Arhiepiscopia Creștin Ortodox Antiohiană a Americii de Nord s-au adunat pentru Convenția Specială în cadrul căreia au fost nominalizaţi trei candidați pentru funcția de Mitropolit al New York-ului și al întregii Americi de Nord.

Candidații pentru acest rol sunt:

o Preasfințitul Episcop John Abdalah

o Preasfințitul Episcop Nicholas Ozone

o Eminenţa Sa, Mitropolitul Saba Isper

Înaltpreasfințitul Mitropolit Antonios, Vicar patriarhal, a prezidat convenţia, transmițând dragostea și binecuvântările Preafericitului Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și al întregului Răsărit, rugându-se ca Duhul Sfânt să-i călăuzească pe delegați în discernământul lor.

Eminenţa Sa a înaintat aceste nume Preafericirii Sale, care le va împărtăși Sfântului Sinod al Antiohiei, pentru a fi luate în considerare la o întâlnire viitoare, pentru alegerea viitorului Mitropolit.

“În calitate de susținător puternic al libertății religioase, al dialogului deschis între comunitățile religioase, inclusiv al Arhiepiscopiei Antiohiei și al instituțiilor ortodoxe ecumenice, Fundația Alexandrion le transmite tuturor candidaților cele mai bune urări.

Ne rugăm pentru ei și pentru buna desfășurare a procesului electoral. Dumnezeu să-i protejeze și să-i îndrume în misiunea lor divină.

În 2016, am avut privilegiul și onoarea să îl primim în România pe Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și al întregului Orient. Dr. Nawaf Salameh, Președintele Fundației Alexandrion, i-a înmânat Preafericirii Sale premiul special al Fundației pentru efortul său neobosit de a restabili și păstra pacea mondială.

În ultimii ani, Fundația Alexandrion a devenit din ce în ce mai activă în Orientul Mijlociu. În 2022 a demarat proiecte umanitare și educaționale în regiune, iar acest proces se va accelera în 2023.

Scroll to top